HomeKontakt

O nama

logo

U pocetku bijaše Studentski klub "Equus" pri Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. No, stvari izmakoše kontroli i naš Klub došao na loš glas (kazu zbog plandovanja i pijancevanja). Zato ga ukinuše. Iducim generacijama u naslijede ostavio je biljeg loše studentske organizacije i nepovjerenje. Dugo nije bilo nikakve studentske organizacije na Veterinarskom fakultetu. Mracno doba.  
 
Skupina mladih entuzijasta odlucila je stati tome na kraj i 20. prosinca 1993. osnovala UDRUGU STUDENATA VETERINE "EQUUS". Unatoc problemima koji su ih od pocetka pratili (od nedostataka prostorije, do opceg nerazumijevanja), naši su mladi entuzijasti zasukali rukave i prionuli poslu kako bi dokazali svim "nevjernim Tomama" da ovaj "Equus" nije kao onaj prije. Rezultati njihova rada vidljivi su još i danas. Pogledajte samo dvorište Fakulteta i njegovu okolicu i vidjet cete uredene cvjetnjake i travnate površine izmedu zavoda...

Od njihova vremena do danas smo nekoliko puta, zbog raznoraznih zakonskih odluka, morali mijenjati (modificirati) ime Udruge. Danas ono glasi UDRUGA STUDENATA VETERINARSKE MEDICINE "EQUUS" ili krace: U.S.V.M. "EQUUS".

USVM "Equus" je neprofitibilna udruga koja se nalazi na Veterinarskom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu.

Cilj osnivanja Udruge je poboljšanje uvjeta studiranja i borbi za prava studenata na Fakultetu i izvan njega, zato se djelatnost Udruge usmjerava prema ispunjavanju glavnih zadaca:  
 
- skrbi za ostvarenje strucnih, znanstvenih, društvenih, kulturnih, sportskih i drugih interesa studenata  
- zaštita standarda i socijalnog statusa studenta  
- zaštita dostojanstva veterinarske struke  
- suradnja s drugim organizacijama u Zagrebu i u Republici Hrvatskoj  
- sudjelovanje u predstavljanju Fakulteta na Smotri zagrebackog Sveucilišta  
- iniciranje izbora studentskih predstavnika u radna tijela Veterinarskog fakulteta  
 
Svoje glavne ciljeve ''EQUUS'' ostvaruje preko pet sekcija:

Kinološka i felinološka sekcija,

Konjicka sekcija,

Sekcija za glodavce,

Fotografska i izdavacka sekcija,

Informaticka sekcija

Kako postati clanom USVM "Equus"?

Vrlo jednostavno, dodite na jedan od sljedecih sastanaka, odaberite sekciju/e u kojoj zelite biti aktivni...i ne zaboravite na sastanak sa sobom ponjeti jednu sliku (velicine kao za pokaz) kako bi vam mogli izraditi clansku iskaznicu.

Što dobivam kao clan USVM "Equus"?

Upoznajte nove ljude i stvarate nova prijateljstva, kvalitetno provedite vrijeme na faksu, stjecete dodatno znanje o zivotinjama, ovisno u koj te sekciji, putujete po svijetu po razlicitim manifestacijama, a jednoga dana mozete postati i predsjednik/ica USVM "Equus" i mozete doboti priliku promjeniti nešto i ostaviti svoj trag na fakultetu, a ne biti samo obican "student".

STATUT UDRUGE

VODSTVO UDRUGE  2009/2010 

 

Sekcije

Sastanci:

 

14. 4. 2010.